16 april 2015

Choklad & fikonbollar med jordnötssmör

Laborerade lite med ett tidigare chokladbollsrecept som jag testat fram, denna gången ville jag ha med havregryn för att få en mer klassisk känsla, men har inget vanligt socker i.
Tyckte dessa blev krämiga och goda med mycket smak av mustig choklad, fikonen ligger lite mer i bakgrunden och tar inte över för mycket. Blir ca12-15st.
 
 
100g Smör
1/2dl Jordnötssmör osötat
2dl Havregryn
1dl Torkade fikon
3msk Kakao
2msk Sockerersättning typ Steviasströ
ca4msk Vatten eller kanske lite likör eller grädde
Kokos att rulla bollarna i.
 
Halvera fikonen och låt dem dra en timme eller två i vatten.
Kör sedan allt i en mixer, späd med vätska om det känns torrt, skulle det bli lite löst så är det bara att ställa ett tag i kylen innan du rullar bollarna i kokos.
 
Carolin

Inga kommentarer: